2012. május 31.

70 éves nő 30-nak néz ki


Annette Larkins több évtizede nyers vegán életmódot folytat, most lett 70 éves, de csak 30-nak néz ki. Semmilyen gyógyszert nem szed, egészséges és tele van energiával. Elképesztő történetének további részleteiért nézd meg a videót! Lapozás után elolvashatod a videó szövegét is!

Bemondók: Ahogy az emberek öregednek, próbálják megőrizni a fiatalságukat, és egy floridai asszony azt állítja, hogy rátalált az örök fiatalság forrására. Tanya Rogers jelentkezik ezzel a különleges riporttal. Tanya

Riporter: Sokan kérdezték, hány éves is ő? Egy nagymama, aki nyugdíjas jegyet kaphat mindenhol. Keresése amiatt kezdődött, mert egészséges és energiával teli akart lenni. De több haszna származott belőle, mint amire számított.

Annette Larkins: És itt van egy kis gyömbér.

Riporter: Annette Larkins bemutatja Miamiban, Floridában lévő kertjét, amely tele van gyümölccsel és zöldséggel. Minden kis szegletben van valami ehető.

Annette: Ezeket eszem és olyan jó ízűek.

Riporter: Összegyűjti az esővizet is ivás és locsolás céljából. Annette azt mondja, fiatalságának forrása az élelmiszer a kertjében.

Annette: Nagyon élénk vagyok, tele vagyok energiával. És ahogy korábban mondtam, rendszerint legkésőbb 5:30-kor már talpon vagyok, cselekvésre készen.

Riporter: Annette férje az 1960-as években húsboltot vezetett, és ezért lett ő vegetáriánus. De ahogy múltak az évek, nyersevő vegán lett. Nem eszik semmilyen állati terméket. Étele nincs feldolgozva és megfőzve.

Annette: Az étrendem gyümölcsökből, diófélékből, zöldségekből és magvakból áll. Sok magot csíráztatok. És a kertemből, ezek azok a nyers ételek, amiket fogyasztok.

Riporter: Annette a gyümölcsökből és zöldségekből levet is készít. Bármiből képes levet facsarni. Grapefruitból, ananászból, még spenótból is. De a Larkins családban nem mindenki eszik és iszik így. Annette közel 54 éve házas, és férje úgy döntött, hogy továbbra is úgy étkezik, mint amikor egybekeltek.

Ames Larkins: Azt kívánom, bárcsak megtettem volna ezt, amikor Annette.

Riporter: Ames Larkins azt mondja, azon is elcsodálkoznak az emberek, vajon a felesége-e ez az asszony.

Férj: Kinevetnek, hogy mit is csinálok én ezzel a fiatal lánnyal. Vagy azt mondják, „Ó, eljött magával az unokája is.” Tudja, ilyesmiket…

Riporter: Ames minden nap gyógyszereket szed magas vérnyomására és cukorbetegségére. Annette azt mondja, ő még egy aszpirint sem vesz be. Mivel barátai és idegenek állandóan az egészségéről és fiatalos megjelenéséről kérdezték őt, elhatározta, hogy kiad két „Út az egészséghez” könyvecskét, és 12 évvel ezelőtt kiadott egy DVD-t.

Annette: A Discovery Channel kiszedett részeket a könyvecskéből, és megkértek, hogy fordítsam le spanyolra, ami mellesleg a második nyelvem.

Szóval hány éves is ez a 4-es ruhaméretű szépség? Annette épp most lett 70 éves.

Riporter: És ez a velem egykorú nő mondta a barátjának, hogy beszéltem nekik a táplálkozásról, de nem figyeltek oda. A reakciója most: „Nézz most Annette-re, és nézz ránk”.

Férj: Elképesztő ember. Ó, tényleg. Mindent meg tud csinálni. Ért a számítógépekhez, elkészíti a saját ruháit, megtermeli a saját ételét, három nyelvet beszél. Szerintem ez hihetetlen.

Riporter: Tehát Annette most 27 éve teljesen nyers koszton él. Szeretnénk emlékeztetni mindenkit, hogy nem számít, hány évesnek néz ki, az életmódján azért változtatott, hogy jobban érezze magát, és jó minőségű életet éljen. A férje pedig azt mondja, „bárcsak megtettem volna, amit ő”. Kérdeztem tőle, hogy már túl késő? Azt felelte, „Igen, már túl késő.”

Bemondó: Fantasztikusan néz ki. De a mai korban sokan kérdezik, hogy volt-e plasztikai műtétje.

Riporter: Nem, azt mondja, nem volt. De ahogy mondja, „Sose mondd, hogy soha. Ha 80 éves leszek, talán meggondolom magam.” De nem volt plasztikai műtétje, és tényleg nincs rá szükség, mert gyönyörű. És a férje azt mondja, hogy amikor segítségre van szüksége a boltban, azt mondja, „Annette, menj előttem, mert rád úgyis mindenki felfigyel, én meg fel tudom tenni a kérdéseimet.”

Bemondó: Persze, mindenki kedveli őt.

Riporter: És a gyerekei. Két fia van, az ötvenes éveikben járnak.

Bemondó: Milyen volt a narancslé? Láttuk, hogy megkóstoltad.

Riporter: Nagyon jó volt! És szó szerint ezt issza egy vagy két héten át.

Bemondó: Biztos egész napos munka elkészíteni azokat az ételeket. Nagyon megvilágosító és figyelem felkeltő. Köszönjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése